Voorjaar 2020 Voedselbos het Kattenbergse Broek

Even een update van ons voedselbos Kattenbergse Broek.

Ondanks de bizarre, vreemde corona tijd gaat de groei in ons voedselbos gewoon door. Dat is ook de NATUUR. Een mooi gezicht hoe alles weer in de bloei schiet en alles weer een soort van “leven” krijgt. Mooie heldere kleuren groen en verschillende kleuren bloesem. Afgelopen januari hebben we 150 notenbomen geplant ( van verschillende rassen) en 240 hazelaars. In die periode viel er veel regen er waren stukken bos die volledig onder water stonden. Maar voor de 1ste start van de jonge aanplant was het prima. Echter op dit moment zijn we al weer aan het beregenen omdat in de laatste 4-6 weken er bijna geen regen is gevallen en de jonge aanplant niet kan groeien zonder water. Bizar dat het zo snel weer anders kan zijn en dat is natuurlijk ook weer de NATUUR.

Ook zijn onze kippen gekomen in Februari 2020. We begonnen met een moeilijke start omdat er in Duitsland vogelgriep was en dat er een ophokplicht was. Dus onze kippen bleven binnen. Gelukkig konden de kippen met ingang van 20 april weer naar buiten en scharrelen ze er lustig op los. Ze leggen heerlijke Boseieren. Deze worden aan huis verkocht. De eieren die we “over” houden worden 1x per week opgehaald door de voedselbank. Zodat ook de minder bedeelden kunnen smullen van onze heerlijke Boseieren.

Het is machtig mooi te zien hoe alles groeit en bloeit. En het is geweldig om hier dagelijks van te kunnen genieten.

Hopelijk kunnen we jullie in de nabije toekomst ontmoeten en kunnen jullie ook genieten van ons mooie Voedselbos met Agroforestry